Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw a vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 90 min.
- Vloženo: 27. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2710 kJ
- Sacharidy 77,0 g
- Bílkoviny 32,0 g
- Tuky 20,0 g
- Vláknina 14,0 g
Postup přípravy
S přípravou tohoto pokrmu je třeba začít den předem.
Nejprve si připravíme salát. Zelí nakrouháme na tenké plátky a poté ještě příčně nakrájíme na centimetrové kousky. Vložíme do misky, posolíme a rukama mačkáme tak dlouho, dokud trochu nezměkne a nepustí šťávu. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nakrájenou cibuli. Zalijme zálivkou z jogurtu, octa, čekankového sirupu, pepře a soli. Promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce.
Kuřecí prsa podélně nařežeme a naložíme do směsi jogurtu a koření dle chuti. Uložíme do ledničky a necháme přes noc marinovat. V přípravě pokračujeme následující den. Špaldové lupínky rozdrtíme, můžeme do nich vmíchat chilli nebo jiné koření. Kousky kuřete postupně vyjímáme z marinády, obalujeme v lupíncích a skládáme na plech vyložený pečicím papírem pomazaným olejem. Pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 180-200 °C po dobu 30 minut. Každých 10 minut stripsy otáčíme.
Podáváme s vařenými brambory omaštěnými máslem a salátem.
Suroviny na 1 porci
- brambory vařené 250 g
- máslo 5 g
- .
- STRIPSY:
- kuřecí prsa 80 g
- jogurt bílý do 4 % tuku 50 g
- špaldové lupínky 30 g
- řepkový olej 5 ml
- sůl, pepř, chilli
- .
- SALÁT COLESLAW:
- bílé zelí 100 g
- mrkev 20 g
- celer 35 g
- cibule 25 g
- jogurt bílý do 4 % tuku 30 g
- ocet 1 ČL
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 0,5 ČL
- sůl, pepř