Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem a salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2462 kJ
  • Sacharidy 70,2 g
  • Bílkoviny 28,4 g
  • Tuky 18,9 g
  • Vláknina 13,3 g

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, případně očistíme od blan, osolíme a opepříme.  Na pánvi s rozehřátým olejem ji v celku na mírném stupni restujeme pod pokličkou 15–20 minut. Průběžně maso otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Kdo ho má raději propečenější, restuje o pár minut déle. Upečenou panenku nakrájíme na plátky.

V kastrůlku na rozehřátém oleji zlehka opečeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, osolíme a chvíli dusíme. V závěru dušení ochutíme prolisovaným česnekem.

Salát připravíme z nadrobno nakrájené okurky, papriky a rajčat, ke kterým přidáme kukuřici a rukolu. Zakápneme olejem, osolíme a opepříme.

Na talíř naservírujeme špenát a na něj položíme plátky panenky. Podáváme s uvařenými brambory posypanými bylinkami (dle chuti petrželka, pažitka apod.) a salátem.

Suroviny na 1 porci

  • vepřová panenka 70 g
  • špenát listový mražený (může být i čerstvý) 150 g
  • cibule 40 g
  • olej 8 ml
  • brambory 270 g
  • sůl, pepř, česnek, bylinky
  • .
  • SALÁT
  • salátová okurka 80 g
  • červená paprika 80 g
  • rajčata 80 g
  • kukuřice v plechovce 20 g
  • rukola 10 g
  • olivový olej extra panenský 5 ml
  • sůl, pepř