Boloňské špagety sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 45 min.
- Vloženo: 13. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1777 kJ
- Sacharidy 52,0 g
- Bílkoviny 22,0 g
- Tuky 13,0 g
- Vláknina 2,0 g
Postup přípravy
Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli restujeme. Zalijeme drcenými rajčaty a po chvíli i trochou vody. Dusíme přibližně 30 minut. Mezitím uvaříme špagety dle návodu. Omáčku ke konci dušení dochutíme oreganem a bazalkou.
Špagety podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.
Suroviny na 1 porci
- špagety 58 g
- hovězí kýta mletá 40 g
- slunečnicový olej 6 ml
- cibule 20 g
- mrkev 20 g
- stroužek česneku 1 ks
- rajčata drcená konzervovaná 100 g
- eidam 30% 20 g
- sůl, pepř, oregano, bazalka