• Doba přípravy 1 min (příprava těsta a pečení 70 min) 
  • Vloženo: 01. 09. 2023
  • Autor: Mgr. Nikola Homzová

Nutriční hodnoty

  • Energie 683 kJ
  • Sacharidy 24,0 g
  • Bílkoviny 7,0 g
  • Tuky 2,0 g
  • Vláknina 6,0 g

Postup přípravy

Uřízneme stanovené množství borůvkového chlebíčku a servírujeme.

Poznámka: Pro přípravu borůvkového chlebíčku potřebujeme následující ingredience:
300 g celozrnné špaldové mouky
8 g kypřícího prášku do pečiva
150 g bílého jogurtu (maximálně se 4 % tuku)
100 g vajec
150 g borůvek
30 g xylitolu
5 g mleté skořice
V míse smícháme všechny sypké ingredience. Přidáme jogurt a vejce a důkladně promícháme. Na závěr opatrně vmícháme borůvky, aby se nerozmačkaly. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Pečeme na horký vzduch při teplotě 170 °C po dobu 45-50 minut.

Suroviny na 1 porci

  • borůvkový chlebíček 84 g