Celozrnná houska s domácí lučinou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 10 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1720 kJ
- Sacharidy 49,4 g
- Bílkoviny 19,3 g
- Tuky 14,0 g
- Vláknina 5,9 g
Postup přípravy
Housku namažeme Ramou a domácí lučinou, obložíme šunkou a rajčaty.
Poznámka: Pro přípravu 300 g domácí lučiny potřebujeme 500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku) a sůl. Jogurt smíchaný se solí dáme do cedníku vyloženého plátýnkem či gázou. Do jogurtu můžeme přimíchat i oblíbené čerstvé bylinky, pepř či jiné koření. Cedník s jogurtem zakryjeme pokličkou a položíme na misku tak, aby pod ním zůstal prostor pro odkapávající syrovátku. Misku s cedníkem umístíme na 24 hodin do lednice. Z 500 g jogurtu odkape přibližně 185 ml syrovátky. Získáme tedy asi 300 g lučiny (možné ztráty způsobené při přemísťování jogurtu či hotové lučiny do misek).
Suroviny na 1 porci
- celozrnná houska 75 g
- domácí lučina 120 g
- Rama classic 7 g
- vepřová dušená šunka nejvyšší jakosti 30 g
- cherry rajčata 180 g