Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 26. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1776 kJ
- Sacharidy 51,9 g
- Bílkoviny 22,1 g
- Tuky 13,5 g
- Vláknina 4,8 g
Postup přípravy
Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.
Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí a čerstvou cibulí.
Suroviny na 1 porci
- hovězí plec mletá 70 g
- vejce 13 g
- cibule 30 g
- slunečnicový olej 3 ml
- hořčice plnotučná 20 g
- stroužek česneku 1 ks
- brambory 250 g
- sůl, pepř, sladká paprika, majoránka