Čevabčiči se šťouchaným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 26. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2584 kJ
- Sacharidy 73,3 g
- Bílkoviny 31,8 g
- Tuky 20,0 g
- Vláknina 11,3 g
Postup přípravy
Umleté hovězí maso smícháme s vejcem a částí cibule osmahnuté na troše oleje (zbytek cibule v syrovém stavu podáváme k čevabčiči jako oblohu a v rajčatovém salátu). Do masové směsi přidáme menší část hořčice (zbytek poslouží jako obloha), prolisovaný česnek, sůl, pepř, sladkou papriku a trochu majoránky. Vše smícháme a utvoříme válečky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a poté rozšťoucháme.
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Přidáme trochu nadrobno posekané cibule, čekankový sirup, ocet a trochu pepře. Promícháme.
Čevabčiči a šťouchané brambory servírujeme s hořčicí, čerstvou cibulí a rajčatovým salátem.
Suroviny na 1 porci
- hovězí plec mletá 100 g
- vejce 18 g
- cibule 60 g
- slunečnicový olej 5 ml
- hořčice plnotučná 28 g
- stroužek česneku 1 ks
- brambory 330 g
- rajčata 70 g
- čekankový sirup originál 5 % cukru 5 g
- ocet 5 ml
- sůl, pepř, sladká paprika, majoránka