Cizrna na rajčatech s jasmínovou rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 30 min.
- Vloženo: 03. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 1990 kJ
- Sacharidy 59,0 g
- Bílkoviny 24,0 g
- Tuky 15,0 g
- Vláknina 7,0 g
Postup přípravy
Na hluboké pánvi s rozehřátým olejem opečeme najemno nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Poté vmícháme kari pastu a necháme ji rozvonět (přibližně 1 minutu). Do pánve přisypeme uvařenou scezenou cizrnu, rajčata, okořeníme a 2 minuty provaříme.
Na talíř servírujeme cizrnovou směs pokladenou natrhanými kousky mozzarelly. Podáváme s jasmínovou rýží uvařenou dle návodu.
Suroviny na 1 porci
- cizrna vařená 100 g
- olivový olej na vaření 7 g
- cibule 20 g
- stroužek česneku 1 ks
- kari pasta červená 1 ČL
- rajčata krájená konzervovaná 150 g
- mozzarella light 60 g
- jasmínová rýže vařená 110 g
- sůl, pepř