Gnocchi s rajčatovou omáčkou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 25. 03. 2024
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1289 kJ
- Sacharidy 38,4 g
- Bílkoviny 14,6 g
- Tuky 9,9 g
- Vláknina 1,2 g
Postup přípravy
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Nasekaný česnek a bazalku vložíme do pánve s rozehřátým olejem a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme trochou vody. Když se voda začne vařit, přidáme žampiony, drcená rajčata a sůl. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni přibližně 5 minut. Poté do pánve přidáme uvařené gnocchi a nastrouhanou mozzarellu. Směs promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (do zezlátnutí sýru).
Suroviny na 1 porci
- gnocchi 100 g
- olivový olej 4 ml
- žampiony ve slaném nálevu 20 g
- rajčata drcená konzervovaná 120 g
- mozzarella light 30 g
- parmazán 10 g
- česnek, čerstvá bazalka, sůl