Halibut s pečenou zeleninou a pohankou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 75 min.
- Vloženo: 25. 03. 2024
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1725 kJ
- Sacharidy 49,3 g
- Bílkoviny 22,0 g
- Tuky 12,5 g
- Vláknina 11,9 g
Postup přípravy
Rajčata, cuketu, papriku, mrkev a cibuli pokrájíme na menší kousky, polovinu česneku pokrájíme nadrobno. Směs zeleniny promícháme, vložíme do pekáčku, zastříkneme trochou oleje, posypeme čerstvými nebo sušenými bylinkami a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme přibližně 1 hodinu, v průběhu pečení několikrát promícháme.
Filet halibuta posypeme kořením na ryby a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokapeme citronovou šťávou a vložíme do trouby k pečící se zelenině na přibližně 30 minut.
Zatímco se zelenina i halibut pečou, uvaříme si pohanku dle návodu na obalu (vaří se přibližně 15 minut). Jakmile se veškerá voda z pohanky odpaří, přidáme zbývající část oleje a zbývající (prolisovaný) česnek. Vše ještě 5 minut za stálého míchání restujeme. Nakonec přidáme natrhanou čerstvou petrželku a promícháme. Servírujeme společně s pečeným halibutem a zeleninou.
Suroviny na 1 porci
- halibut filet bez kůže 85 g
- rajčata 115 g
- cuketa 80 g
- paprika kapie 57 g
- mrkev 57 g
- cibule 57 g
- česnek 8 g
- pohanka 38 g
- slunečnicový olej 10 ml
- citronová šťáva 5 ml
- čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka)
- čerstvá petrželka
- sůl, koření na ryby