Hovězí guláš s těstovinami sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 180 min.
- Vloženo: 23. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1544 kJ
- Sacharidy 44,4 g
- Bílkoviny 19,7 g
- Tuky 11,9 g
- Vláknina 2,9 g
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce s trochou rozpáleného oleje a necháme zezlatovět. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, vše promícháme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme doměkka pod poklicí za občasného promíchání a dolití vody. Jakmile je maso měkké, důkladně si v troše vody rozmícháme metličkou mouku a postupně ji za stálého míchání přiléváme do guláše. Pořádně rozmícháme a ještě přibližně 20 minut dusíme za občasného promíchání. Nakonec dochutíme majoránkou, případně můžeme ještě dosolit či přidat česnek.
Podáváme s uvařenými těstovinami.
Suroviny na 1 porci
- hovězí kýta 60 g
- cibule 35 g
- slunečnicový olej 6 ml
- mouka hladká 9 g
- těstoviny 48 g
- stroužek česneku 1 ks
- sůl, pepř, kmín, sladká paprika, majoránka