Hovězí guláš s těstovinami sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2775 kJ
  • Sacharidy 79,8 g
  • Bílkoviny 33,8 g
  • Tuky 21,9 g
  • Vláknina 5,2 g

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce s trochou rozpáleného oleje a necháme zezlatovět. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, vše promícháme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme doměkka pod poklicí za občasného promíchání a dolití vody. Jakmile je maso měkké, důkladně si v troše vody rozmícháme metličkou mouku a postupně ji za stálého míchání přiléváme do guláše. Pořádně rozmícháme a ještě přibližně 20 minut dusíme za občasného promíchání. Nakonec dochutíme majoránkou, případně můžeme ještě dosolit či přidat česnek.

Podáváme s uvařenými těstovinami.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 100 g
  • cibule 60 g
  • slunečnicový olej 12 ml
  • mouka hladká 13 g
  • těstoviny 90 g
  • stroužek česneku 2 ks
  • sůl, pepř, kmín, sladká paprika, majoránka