Hovězí maso s mrkví a bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 75 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2036 kJ
- Sacharidy 60,4 g
- Bílkoviny 24,6 g
- Tuky 15,6 g
- Vláknina 10,8 g
Postup přípravy
Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Zchladlé maso pokrájíme na kousky. Brambory a mrkev nakrájíme na větší kousky a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.
Suroviny na 1 porci
- hovězí kýta 85 g
- brambory 220 g
- mrkev 155 g
- slunečnicový olej 8 ml
- cibule 80 g
- stroužek česneku 1 ks
- sůl, pepř, divoké koření