Karbanátek s bramborovou kaší sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 26. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 3474 kJ
- Sacharidy 99,4 g
- Bílkoviny 40,1 g
- Tuky 26,6 g
- Vláknina 20,1 g
Postup přípravy
Umleté hovězí maso smícháme s cibulí pokrájenou na kostičky, vejcem, dětskou krupicí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Směs důkladně promícháme a vytvoříme z ní karbanátky, které rozmístíme na plech na pečicí papír. Zastříkneme lehce olejem a dáme na 45 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Zatímco se karbanátky pečou, přichystáme si bramborovou kaši a okurkový salát. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zalijeme teplým mlékem, přidáme kousek másla a rozmixujeme dohladka. Okurku oloupeme a nastrouháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a smícháme s čekankovým sirupem a octem. K zajištění požadované nutriční hodnoty je tento pokrm doplněn kouskem banánu. Dle chuti ho lze sníst i s časovým odstupem jako malou svačinu.
Suroviny na 1 porci
- hovězí kýta mletá 100 g
- cibule 47 g
- vejce 50 g
- dětská krupice 17 g
- stroužek česneku 2 ks
- slunečnicový olej 6 ml
- brambory 280 g
- mléko polotučné 70 ml
- máslo 6 g
- salátová okurka 200 g
- čekankový sirup originál 5 % cukru 15 g
- ocet dle chuti
- sůl, pepř, majoránka
- banán 50 g