Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2112 kJ
  • Sacharidy 60,0 g
  • Bílkoviny 23,0 g
  • Tuky 20,0 g
  • Vláknina 10,0 g

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce s rozehřátým tukem přisypeme mouku a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 1 minutu tak, aby se vytvořila světlá jíška. Poté k ní po částech vléváme studené mléko a pomocí metličky směs důkladně rozmícháváme, aby nevznikly hrudky. Jakmile přilijeme všechno mléko, přidáme do hrnce zeleninový vývar, bobkový list a nové koření a důkladně promícháme. Teplotu snížíme na mírný stupeň a za stálého míchání necháme lehce provařit, dokud omáčka nezhoustne (12–13 minut). Na závěr přidáme nasekaný kopr, čekankový sirup, sůl, pepř a ocet dle chuti.

Podáváme s vařenými brambory a vejci uvařenými natvrdo.

Suroviny na 1 porci

  • brambory vařené 180 g
  • vejce uvařené natvrdo 100 g
  • máslo 8 g
  • řepkový olej 5 g
  • mouka špaldová hladká 10 g
  • mléko nízkotučné 0,5% 150 ml
  • zeleninový vývar 60 ml
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 10 ml
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet