Koprová omáčka s vejcem a vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 02. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2112 kJ
- Sacharidy 60,0 g
- Bílkoviny 23,0 g
- Tuky 20,0 g
- Vláknina 10,0 g
Postup přípravy
Do středně velkého hrnce s rozehřátým tukem přisypeme mouku a za stálého míchání opékáme při střední teplotě asi 1 minutu tak, aby se vytvořila světlá jíška. Poté k ní po částech vléváme studené mléko a pomocí metličky směs důkladně rozmícháváme, aby nevznikly hrudky. Jakmile přilijeme všechno mléko, přidáme do hrnce zeleninový vývar, bobkový list a nové koření a důkladně promícháme. Teplotu snížíme na mírný stupeň a za stálého míchání necháme lehce provařit, dokud omáčka nezhoustne (12–13 minut). Na závěr přidáme nasekaný kopr, čekankový sirup, sůl, pepř a ocet dle chuti.
Podáváme s vařenými brambory a vejci uvařenými natvrdo.
Suroviny na 1 porci
- brambory vařené 180 g
- vejce uvařené natvrdo 100 g
- máslo 8 g
- řepkový olej 5 g
- mouka špaldová hladká 10 g
- mléko nízkotučné 0,5% 150 ml
- zeleninový vývar 60 ml
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 10 ml
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kopr, ocet