Krůtí maso v mrkvi s vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 50 min.
- Vloženo: 07. 02. 2024
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2590 kJ
- Sacharidy 75,0 g
- Bílkoviny 29,0 g
- Tuky 21,0 g
- Vláknina 8,0 g
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, okořeníme a necháme orestovat. Poté do kastrolu přisypeme na kousky nakrájenou mrkev a ještě chvíli opékáme. Podlijeme 200 ml vody a dusíme doměkka.
Podáváme s vařenými bramborami a nealkoholickým pivem Birell.
Suroviny na 1 porci
- krůtí stehenní maso 111 g
- řepkový olej 15 ml
- cibule 15 g
- mrkev 150 g
- brambory vařené 230 g
- Birell světlý nealkoholické pivo 330 ml
- sůl, pepř, kari