Kuřecí špíz s hranolky a česnekovým dipem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 25. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2025 kJ
- Sacharidy 58,9 g
- Bílkoviny 24,9 g
- Tuky 15,5 g
- Vláknina 6,6 g
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a umístíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, dle chuti můžeme též okořenit bylinkami. Zastříkneme trochou oleje a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.
Kuřecí maso, cibuli, papriku a žampiony nakrájíme na stejně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle či grilovací jehlice. Špízy osolíme, opepříme, případně okořeníme bylinkami dle chuti. Umístíme na druhý plech vyložený pečicím papírem. Zastříhneme trochou oleje a vložíme do trouby k hranolkům. Pečeme přibližně 30 minut.
Mezitím si připravíme česnekový dip. Prolisovaný česnek vmícháme do smetanového jogurtu, osolíme, případně dochutíme pepřem.
Špízy s hranolky servírujeme s česnekovým dipem.
Suroviny na 1 porci
- kuřecí prsa 65 g
- červená paprika 50 g
- cibule 50 g
- žampiony 50 g
- slunečnicový olej 7 ml
- brambory 250 g
- jogurt bílý smetanový 10% 65 g
- stroužek česneku 1 ks
- sůl, pepř