Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw a vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2467 kJ
  • Sacharidy 68,0 g
  • Bílkoviny 32,0 g
  • Tuky 18,0 g
  • Vláknina 14,0 g

Postup přípravy

S přípravou tohoto pokrmu je třeba začít den předem.

Nejprve si připravíme salát. Zelí nakrouháme na tenké plátky a poté ještě příčně nakrájíme na centimetrové kousky. Vložíme do misky, posolíme a rukama mačkáme tak dlouho, dokud trochu nezměkne a nepustí šťávu. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nakrájenou cibuli. Zalijme zálivkou z jogurtu, octa, čekankového sirupu, pepře a soli. Promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce.

Kuřecí prsa podélně nařežeme a naložíme do směsi jogurtu a koření dle chuti. Uložíme do ledničky a necháme přes noc marinovat. V přípravě pokračujeme následující den. Špaldové lupínky rozdrtíme, můžeme do nich vmíchat chilli nebo jiné koření. Kousky kuřete postupně vyjímáme z marinády, obalujeme v lupíncích a skládáme na plech vyložený pečicím papírem pomazaným olejem. Pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 180-200 °C po dobu 30 minut. Každých 10 minut stripsy otáčíme.

Podáváme s vařenými brambory omaštěnými máslem a salátem.

Suroviny na 1 porci

  • brambory vařené 190 g
  • máslo 5 g
  • .
  • STRIPSY:
  • kuřecí prsa 50 g
  • jogurt bílý do 4 % tuku 50 g
  • špaldové lupínky 30 g
  • řepkový olej 5 ml
  • sůl, pepř, chilli
  • .
  • SALÁT COLESLAW:
  • bílé zelí 100 g
  • mrkev 20 g
  • celer 35 g
  • cibule 25 g
  • jogurt bílý do 4 % tuku 30 g
  • ocet 1 ČL
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 0,5 ČL
  • sůl, pepř