Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 40 min.
- Vloženo: 23. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1812 kJ
- Sacharidy 49,8 g
- Bílkoviny 20,1 g
- Tuky 13,2 g
- Vláknina 8,1 g
Postup přípravy
Kuskus připravíme podle návodu.
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.
Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.
Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.
Suroviny na 1 porci
- kuskus celozrnný 57 g
- kuřecí prsa 43 g
- cibule 30 g
- cuketa 50 g
- cherry rajčata 100 g
- salátová okurka 50 g
- červená paprika 60 g
- rukola 10 g
- olivový olej 12 ml
- sůl, pepř