Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 40 min.
- Vloženo: 23. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2256 kJ
- Sacharidy 62,1 g
- Bílkoviny 24,8 g
- Tuky 16,4 g
- Vláknina 9,9 g
Postup přípravy
Kuskus připravíme podle návodu.
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.
Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.
Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.
Suroviny na 1 porci
- kuskus celozrnný 73 g
- kuřecí prsa 53 g
- cibule 35 g
- cuketa 60 g
- cherry rajčata 110 g
- salátová okurka 60 g
- červená paprika 70 g
- rukola 10 g
- olivový olej 15 ml
- sůl, pepř