Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2725 kJ
  • Sacharidy 75,2 g
  • Bílkoviny 30,0 g
  • Tuky 19,7 g
  • Vláknina 12,0 g

Postup přípravy

Kuskus připravíme podle návodu.

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a spolu s najemno pokrájenou cibulkou nasucho opečeme na teflonové pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do změknutí.

Rajčata, okurku, papriku a rukolu pokrájené na malé kousky vložíme do misky. Přidáme trochu olivového oleje (pro lepší využití vitaminů rozpustných v tucích) a promícháme.

Kuskus, kuřecí maso a zeleninu smícháme dohromady a servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • kuskus celozrnný 88 g
  • kuřecí prsa 64 g
  • cibule 43 g
  • cuketa 70 g
  • cherry rajčata 140 g
  • salátová okurka 70 g
  • červená paprika 85 g
  • rukola 14 g
  • olivový olej 18 ml
  • sůl, pepř