Květákový mozeček s vařeným bramborem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 30 min.
- Vloženo: 26. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2760 kJ
- Sacharidy 81,0 g
- Bílkoviny 31,0 g
- Tuky 21,0 g
- Vláknina 14,0 g
Postup přípravy
Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme pokrájenou jarní cibulku, poté přidáme uvařený květák rozebraný na růžičky (příp. pokrájený na drobnější kousky), okořeníme a vše ještě chvíli opékáme. Zalijeme vajíčkem a směs promícháváme až do ztuhnutí vajíčka.
Podáváme s vařenými brambory a nealkoholickým pivem Birell (k doplnění množství sacharidů).
Suroviny na 1 porci
- květák vařený 350 g
- řepkový olej 8 g
- vejce 110 g
- vaječný bílek 33 g
- brambory vařené 280 g
- Birell světlý nealkoholické pivo 250 ml
- jarní cibulka
- sůl, pepř, mletý kmín