Marinovaný kuřecí steak s hranolky sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 80 min.
- Vloženo: 02. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2735 kJ
- Sacharidy 76,0 g
- Bílkoviny 32,0 g
- Tuky 23,0 g
- Vláknina 9,0 g
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na hranolky. V misce je promícháme s polovinou oleje a solí a poté vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme přibližně 30 minut. Kdo má fritézu TefalActiFry, může ji použít místo trouby.
Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek a potřeme ho marinádou připravenou z druhé poloviny oleje, hořčice, soli a pepře. Opečeme ho z obou stran na pánvi, nebo ho můžeme péct stejně jako hranolky v troubě na pečícím papíře.
Kuřecí plátek podáváme s pečenými hranolky a čerstvou zeleninou.
Suroviny na 1 porci
- kuřecí prsa 100 g
- brambory 360 g
- slunečnicový olej 20 ml
- hořčice plnotučná 10 g
- čerstvá zelenina - rajčata, salátová okurka, ledový salát 200 g
- sůl, pepř