Marinovaný kuřecí steak s hranolky sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2735 kJ
  • Sacharidy 76,0 g
  • Bílkoviny 32,0 g
  • Tuky 23,0 g
  • Vláknina 9,0 g

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájíme na hranolky. V misce je promícháme s polovinou oleje a solí a poté vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme přibližně 30 minut. Kdo má fritézu TefalActiFry, může ji použít místo trouby.

Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek a potřeme ho marinádou připravenou z druhé poloviny oleje, hořčice, soli a pepře. Opečeme ho z obou stran na pánvi, nebo ho můžeme péct stejně jako hranolky v troubě na pečícím papíře.

Kuřecí plátek podáváme s pečenými hranolky a čerstvou zeleninou.

Suroviny na 1 porci

  • kuřecí prsa 100 g
  • brambory 360 g
  • slunečnicový olej 20 ml
  • hořčice plnotučná 10 g
  • čerstvá zelenina - rajčata, salátová okurka, ledový salát 200 g
  • sůl, pepř