Mungo na rajčatech sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 23. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2130 kJ
- Sacharidy 63,3 g
- Bílkoviny 23,3 g
- Tuky 16,5 g
- Vláknina 19,2 g
Postup přípravy
Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.
Podáváme s žitným chlebem.
Suroviny na 1 porci
- mungo fazole 65 g
- olivový olej 10 ml
- cibule 70 g
- červená paprika 60 g
- rajčata 100 g
- slunečnicová semínka 10 g
- žitný chléb 45 g
- sůl, pepř, česnek, chilli