Pikantní polévka z červené čočky sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 40 min.
- Vloženo: 27. 05. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 1561 kJ
- Sacharidy 47,0 g
- Bílkoviny 15,0 g
- Tuky 15,0 g
- Vláknina 11,0 g
Postup přípravy
Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a chvíli restujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vsypeme propláchnutou červenou čočku (červená čočka se nemusí předem namáčet). Pokud jsme zeleninový vývar neměli osolený, polévku nyní osolíme, okořeníme červenou paprikou, trochou chilli (dle chuti) a majoránkou. Necháme vařit pod pokličkou do změknutí čočky (asi 10 minut). Přibližně polovinu polévky odebereme a zbylé množství rozmixujeme tyčovým mixérem, čímž polévku zahustíme.
Hotovou polévku ozdobíme kysanou smetanou a podáváme s chlebem.
Suroviny na 1 porci
- červená čočka 45 g
- řepkový olej 10 ml
- červená cibule 30 g
- mrkev 30 g
- brambory 30 g
- zeleninový vývar
- zakysaná smetana 10% 30 g
- celozrnný chléb 20 g
- sůl, červená paprika, chilli, majoránka