Pstruh lososovitý s brambory a mungem na rajčatech sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2391 kJ
- Sacharidy 69,6 g
- Bílkoviny 29,4 g
- Tuky 18,9 g
- Vláknina 12,5 g
Postup přípravy
Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.
Filet pstruha lososovitého posypeme kořením, položíme na pekáček vyložený pečicím papírem a pečeme bez přidaného tuku v troubě vyhřáté na 250 °C po dobu 10-15 minut podle jeho tloušťky.
Podáváme s mungo fazolemi a vařenými brambory.
Suroviny na 1 porci
- pstruh lososovitý 80 g
- koření na ryby (resp. sůl a italské bylinky)
- brambory vařené 185 g
- mungo fazole 40 g
- olej 10 ml
- cibule 40 g
- červená paprika 40 g
- rajčata 100 g
- sůl, pepř, česnek, chilli