Pstruh lososovitý s brambory a mungem na rajčatech sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2556 kJ
- Sacharidy 74,1 g
- Bílkoviny 31,2 g
- Tuky 20,4 g
- Vláknina 13,2 g
Postup přípravy
Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.
Filet pstruha lososovitého posypeme kořením, položíme na pekáček vyložený pečicím papírem a pečeme bez přidaného tuku v troubě vyhřáté na 250 °C po dobu 10-15 minut podle jeho tloušťky.
Podáváme s mungo fazolemi a vařenými brambory.
Suroviny na 1 porci
- pstruh lososovitý 85 g
- koření na ryby (resp. sůl a italské bylinky)
- brambory vařené 200 g
- mungo fazole 42 g
- olej 11 ml
- cibule 42 g
- červená paprika 42 g
- rajčata 105 g
- sůl, pepř, česnek, chilli