Pstruh lososovitý s brambory a mungem na rajčatech sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2556 kJ
  • Sacharidy 74,1 g
  • Bílkoviny 31,2 g
  • Tuky 20,4 g
  • Vláknina 13,2 g

Postup přípravy

Mungo fazole uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme uvařené mungo fazole a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.

Filet pstruha lososovitého posypeme kořením, položíme na pekáček vyložený pečicím papírem a pečeme bez přidaného tuku v troubě vyhřáté na 250 °C po dobu 10-15 minut podle jeho tloušťky.

Podáváme s mungo fazolemi a vařenými brambory.

Suroviny na 1 porci

  • pstruh lososovitý 85 g
  • koření na ryby (resp. sůl a italské bylinky)
  • brambory vařené 200 g
  • mungo fazole 42 g
  • olej 11 ml
  • cibule 42 g
  • červená paprika 42 g
  • rajčata 105 g
  • sůl, pepř, česnek, chilli