Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1602 kJ
  • Sacharidy 45,0 g
  • Bílkoviny 18,0 g
  • Tuky 12,1 g
  • Vláknina 11,1 g

Postup přípravy

Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do misky a smícháme s jogurtem a čekankovým sirupem.

Nakonec posypeme čerstvým ovocem a kešu ořechy. Kdo má rád, může posypat také skořicí.

Suroviny na 1 porci

  • basmati rýže 25 g
  • mléko polotučné 210 ml
  • jogurt bílý 3% 130 g
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 7 g
  • borůvky 42 g
  • maliny 42 g
  • kešu ořechy 9 g
  • mletá skořice dle chuti