Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 30 min.
- Vloženo: 21. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1853 kJ
- Sacharidy 53,1 g
- Bílkoviny 20,5 g
- Tuky 13,6 g
- Vláknina 12,9 g
Postup přípravy
Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do misky a smícháme s jogurtem a čekankovým sirupem.
Nakonec posypeme čerstvým ovocem a kešu ořechy. Kdo má rád, může posypat také skořicí.
Suroviny na 1 porci
- basmati rýže 30 g
- mléko polotučné 1,5% 250 ml
- jogurt bílý 3% 140 g
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 8 g
- borůvky 50 g
- maliny 50 g
- kešu ořechy 10 g
- mletá skořice dle chuti