Rýžová kaše s jogurtem a čerstvým ovocem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1853 kJ
  • Sacharidy 53,1 g
  • Bílkoviny 20,5 g
  • Tuky 13,6 g
  • Vláknina 12,9 g

Postup přípravy

Rýži propláchneme a vsypeme do hrnce. Zalijeme mlékem a pozvolna vaříme až do úplného změknutí rýže. Pokud se všechno mléko odpaří, přiléváme už pouze vodu. Jakmile máme kaši hotovou, přendáme ji do misky a smícháme s jogurtem a čekankovým sirupem.

Nakonec posypeme čerstvým ovocem a kešu ořechy. Kdo má rád, může posypat také skořicí.

Suroviny na 1 porci

  • basmati rýže 30 g
  • mléko polotučné 1,5% 250 ml
  • jogurt bílý 3% 140 g
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 8 g
  • borůvky 50 g
  • maliny 50 g
  • kešu ořechy 10 g
  • mletá skořice dle chuti