Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 50 min.
- Vloženo: 26. 11. 2023
- Autor: Mgr. Nikola Homzová
Nutriční hodnoty
- Energie 2054 kJ
- Sacharidy 60,0 g
- Bílkoviny 24,0 g
- Tuky 15,0 g
- Vláknina 9,0 g
Postup přípravy
Rýži uvaříme v roztoku vody a mléka doměkka. Po uvaření do směsi vmícháme máslo, čekankový sirup, švestky a skořici. Polovinu směsi vlijeme do pekáčku, promažeme tvarohem a zalijeme druhou polovinou směsi. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut.
Na fotografii je jako dekorace servírování použita polovina čerstvé švestky. Ta však není součástí propočtu použitých surovin.
Suroviny na 1 porci
- kulatozrnná rýže 45 g
- mléko polotučné 180 ml
- máslo 8 g
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 10 g
- švestky kompotované dia 60 g
- tvaroh polotučný 140 g
- mletá skořice dle chuti