Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 3541 kJ
  • Sacharidy 99,0 g
  • Bílkoviny 42,0 g
  • Tuky 28,0 g
  • Vláknina 10,0 g

Postup přípravy

Rýži uvaříme v roztoku vody a mléka (200 ml) do měkka. Po uvaření do směsi vmícháme máslo, čekankový sirup, švestky a skořici. Polovinu směsi vlijeme do pekáčku, promažeme tvarohem a zalijeme druhou polovinou směsi. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Podáváme se sklenicí mléka (300 ml).

Na fotografii je jako dekorace servírování použita polovina čerstvé švestky. Ta však není součástí propočtu použitých surovin.

Suroviny na 1 porci

  • kulatozrnná rýže 65 g
  • mléko polotučné 500 ml
  • máslo 15 g
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 10 g
  • švestky kompotované dia 120 g
  • tvaroh polotučný 200 g
  • mletá skořice dle chuti