Španělský ptáček s rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 180 min.
- Vloženo: 23. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1813 kJ
- Sacharidy 51,7 g
- Bílkoviny 25,3 g
- Tuky 13,7 g
- Vláknina 1,8 g
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájené na tenčí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek šunky, hranolek kyselé okurky a kousek natvrdo uvařeného vejce. Obložené plátky masa zabalíme do tvaru rolky a převážeme kuchyňským provázkem nebo nití. V kastrolu na troše oleje osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme ptáčky a ze všech stran je orestujeme. Poté je podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a odložíme stranou. Do výpeku přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Dusíme přibližně 30 minut, dokud se brambora zcela nerozvaří a nezahustí tak omáčku. Tu dle chuti dosolíme a opepříme, přidat můžeme i trochu hořčice či nálevu z okurek.
Podáváme s vařenou rýží.
Suroviny na 1 porci
- hovězí kýta 80 g
- šunka nejvyšší jakosti 10 g
- kyselá okurka 10 g
- vejce uvařené natvrdo 9 g
- hořčice plnotučná 7 g
- cibule 20 g
- brambory 70 g
- slunečnicový olej 5 ml
- rýže 45 g
- sůl, pepř