Španělský ptáček s rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2737 kJ
  • Sacharidy 78,5 g
  • Bílkoviny 35,9 g
  • Tuky 21,5 g
  • Vláknina 2,6 g

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájené na tenčí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek šunky, hranolek kyselé okurky a kousek natvrdo uvařeného vejce. Obložené plátky masa zabalíme do tvaru rolky a převážeme kuchyňským provázkem nebo nití. V kastrolu na troše oleje osmahneme najemno pokrájenou cibulku.  Po chvilce přidáme ptáčky a ze všech stran je orestujeme. Poté je podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a odložíme stranou. Do výpeku přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Dusíme přibližně 30 minut, dokud se brambora zcela nerozvaří a nezahustí tak omáčku. Tu dle chuti dosolíme a opepříme, přidat můžeme i trochu hořčice či nálevu z okurek.

Podáváme s vařenou rýží.

Suroviny na 1 porci

  • hovězí kýta 110 g
  • šunka nejvyšší jakosti 12 g
  • kyselá okurka 15 g
  • vejce uvařené natvrdo 18 g
  • hořčice plnotučná 10 g
  • cibule 30 g
  • brambory 100 g
  • slunečnicový olej 9 ml
  • rýže 70 g
  • sůl, pepř