Trhanec z ovesných vloček s banánem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 1871 kJ
  • Sacharidy 53,3 g
  • Bílkoviny 20,7 g
  • Tuky 14,0 g
  • Vláknina 13,5 g

Postup přípravy

Do misky nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a vejcem – vše promícháme metličkou.

Připravíme si pánev, vytřeme ji olejem a necháme rozehřát. Poté na ni vlijeme směs z ovesných vloček. Z obou stran opečeme dozlatova a nakonec vařečkou roztrháme a přesuneme na talíř. Trhanec polijeme čekankovým sirupem a posypeme skořicí. Obložíme banánem pokrájeným na kolečka.

Suroviny na 1 porci

  • ovesné vločky jemné s vlákninou 52 g
  • mléko polotučné 150 ml
  • vejce střední 1 ks
  • slunečnicový olej 3 ml
  • čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 5 g
  • banán 83 g
  • mletá skořice dle chuti