Trhanec z ovesných vloček s banánem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 20 min.
- Vloženo: 21. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1610 kJ
- Sacharidy 45,0 g
- Bílkoviny 18,5 g
- Tuky 12,2 g
- Vláknina 11,3 g
Postup přípravy
Do misky nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a vejcem – vše promícháme metličkou.
Připravíme si pánev, vytřeme ji olejem a necháme rozehřát. Poté na ni vlijeme směs z ovesných vloček. Z obou stran opečeme dozlatova a nakonec vařečkou roztrháme a přesuneme na talíř. Trhanec polijeme čekankovým sirupem a posypeme skořicí. Obložíme banánem pokrájeným na kolečka.
Suroviny na 1 porci
- ovesné vločky jemné s vlákninou 44 g
- mléko polotučné 125 ml
- vejce střední - cca 55 g 1 ks
- slunečnicový olej 2 ml
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 4 g
- banán 70 g
- mletá skořice dle chuti