Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem a salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 45 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 2813 kJ
- Sacharidy 80,5 g
- Bílkoviny 32,2 g
- Tuky 21,6 g
- Vláknina 14,7 g
Postup přípravy
Vepřovou panenku omyjeme, případně očistíme od blan, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem ji v celku na mírném stupni restujeme pod pokličkou 15–20 minut. Průběžně maso otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Kdo ho má raději propečenější, restuje o pár minut déle. Upečenou panenku nakrájíme na plátky.
V kastrůlku na rozehřátém oleji zlehka opečeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, osolíme a chvíli dusíme. V závěru dušení ochutíme prolisovaným česnekem.
Salát připravíme z nadrobno nakrájené okurky, papriky a rajčat, ke kterým přidáme kukuřici a rukolu. Zakápneme olejem, osolíme a opepříme.
Na talíř naservírujeme špenát a na něj položíme plátky panenky. Podáváme s uvařenými brambory posypanými bylinkami (dle chuti petrželka, pažitka apod.) a salátem.
Suroviny na 1 porci
- vepřová panenka 80 g
- špenát listový mražený (může být i čerstvý) 170 g
- cibule 45 g
- olej 10 ml
- brambory 320 g
- sůl, pepř, česnek, bylinky
- .
- SALÁT
- salátová okurka 80 g
- červená paprika 80 g
- rajčata 80 g
- kukuřice v plechovce 20 g
- rukola 10 g
- olivový olej extra panenský 5 ml
- sůl, pepř