Vepřový řízek s bramborovým salátem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 50 min.
- Vloženo: 23. 05. 2023
- Autor: Mgr. Petra Jandová
Nutriční hodnoty
- Energie 1574 kJ
- Sacharidy 45,0 g
- Bílkoviny 19,0 g
- Tuky 13,0 g
- Vláknina 6,0 g
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky (případně naklepeme), osolíme, opepříme a obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci rozmíchaném s mlékem a trochou soli a nakonec ve strouhance. Položíme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olejem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme do zezlátnutí řízků, asi 35 minut.
Mezitím si přichystáme bramborový salát. Brambory, které jsme předem uvařili ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí a kyselou okurkou nakrájenou na plátky. Směs osolíme a opepříme, přilijeme ocet a čekankový sirup a vše opatrně promícháme. Na dochucení můžeme přidat trochu nálevu z kyselých okurek.
Suroviny na 1 porci
- ŘÍZEK
- vepřová panenka 64 g
- mouka hladká 5 g
- vejce 5 g
- mléko polotučné 5 ml
- strouhanka 11 g
- slunečnicový olej 4 ml
- sůl, pepř, kousek citronu
- .
- BRAMBOROVÝ SALÁT
- brambory 155 g
- cibule 13 g
- kyselá okurka 17 g
- ocet 5 ml
- slunečnicový olej 4 ml
- čekankový sirup 5 % cukru 71 % vlákniny 3 g
- sůl, pepř, nálev z okurek