Hovězí maso na houbách s rýží sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 120 min.
- Vloženo: 20. 04. 2023
- Autor: Mgr. Beáta Bohnerová
Nutriční hodnoty
- Energie 1555 kJ
- Sacharidy 44,0 g
- Bílkoviny 19,0 g
- Tuky 12,0 g
- Vláknina 5,0 g
Postup přípravy
V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, přisypeme k němu na kousky pokrájené houby a ještě chvilku podusíme. Nakonec ke směsi přidáme najemno nastrouhané brambory, které necháme za občasného míchání rozvařit, a tak omáčku zahustíme.
Podáváme s uvařenou basmati rýží.
Suroviny na 1 porci
- hovězí kýta 60 g
- cibule 30 g
- řepkový olej 7 ml
- houby čerstvé 100 g
- brambory 30 g
- basmati rýže 40 g
- sůl, pepř