Zapečené těstoviny s hovězím masem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku
- Doba přípravy 60 min.
- Vloženo: 25. 05. 2023
- Autor: Mgr. Beáta Bohnerová
Nutriční hodnoty
- Energie 1994 kJ
- Sacharidy 58,0 g
- Bílkoviny 24,0 g
- Tuky 17,0 g
- Vláknina 6,0 g
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme umleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme, pak přidáme na kostičky nakrájený lilek, prolisovaný nebo nasekaný česnek a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme loupaná krájená rajčata a promícháme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do zapékací mísy vložíme scezené těstoviny, na ně navrstvíme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.
Suroviny na 1 porci
- těstoviny semolinové 70 g
- hovězí kýta mletá 35 g
- řepkový olej 8 ml
- červená cibule 20 g
- lilek 20 g
- stroužek česneku 1 ks
- rajčata krájená konzervovaná 150 g
- kukuřice v plechovce 20 g
- eidam 30% 15 g
- sůl, pepř, italské bylinky