Zapečené těstoviny s hovězím masem sestavte si dietu v našem fotojídelníčku

Nutriční hodnoty

  • Energie 2841 kJ
  • Sacharidy 79,0 g
  • Bílkoviny 31,0 g
  • Tuky 22,0 g
  • Vláknina 8,0 g

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme umleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme, pak přidáme na kostičky nakrájený lilek, prolisovaný nebo nasekaný česnek, olivy a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme loupaná krájená rajčata a promícháme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do zapékací mísy vložíme scezené těstoviny, na ně navrstvíme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.

Suroviny na 1 porci

  • těstoviny semolinové 100 g
  • hovězí kýta mletá 40 g
  • řepkový olej 10 ml
  • červená cibule 20 g
  • lilek 20 g
  • stroužek česneku 1 ks
  • černé olivy 20 g
  • rajčata krájená konzervovaná 150 g
  • kukuřice v plechovce 20 g
  • eidam 30% 25 g
  • sůl, pepř, italské bylinky