Zeleninový salát s tygřími krevetami

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 1 porci:

5 ks vyloupaných tygřích krevet (asi 150 g)
5 ml slunečnicového oleje
120 g rajčat
100 g bílé papriky
70 g ledového salátu
7 ml extra panenského olivového oleje
sůl, pepř

Postup:

Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme. Poskládáme ji na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem (můžeme přidat také šťávu z citronu). Poté na pánvi na troše oleje orestujeme vyloupané tygří krevety a osolíme je. Jakmile jsou krevety dozlatova opečené, aranžujeme na připravenou zeleninu a můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1382

14

15

33

5