Zeleninový salát s tygřími krevetami
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 22. 8. 2018
Suroviny na 1 porci:
5 ks vyloupaných tygřích krevet (asi 150 g)
5 ml slunečnicového oleje
120 g rajčat
100 g bílé papriky
70 g ledového salátu
7 ml extra panenského olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme. Poskládáme ji na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem (můžeme přidat také šťávu z citronu). Poté na pánvi na troše oleje orestujeme vyloupané tygří krevety a osolíme je. Jakmile jsou krevety dozlatova opečené, aranžujeme na připravenou zeleninu a můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1382 |
14 |
15 |
33 |
5 |