Další článek Předchozí článek

Domácí míchané müsli

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 715 g domácího müsli (jedna porce = 50 g vzniklé směsi):

250 g ovesných vloček jemných
100 g ovesných vloček
150 g Dobrá vláknina Bonavita
150 g cornflakes
50 g sušené syrovátky
15 g lyofilizovaného (mrazem sušeného) ovoce

+ 150 g bílého polotučného jogurtu

Poznámka: V ideálním případě by bylo vhodné zaměnit kukuřičné cornflakes za celozrnné cornflakes, které jsou pro diabetika vhodnější, protože nemají tak vysoký glykemický index jako kukuřičné cornflakes.

Postup:

Všechny suroviny smícháme ve velké míse a uchováváme v uzavřené dóze. Domácí müsli vyjde cenově mnohem levněji než kupované, již namíchané müsli. Navíc v obchodech většinou najdeme müsli spékané a přeslazené, což pro diabetiky není vhodné.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (50 g)

699

29

2

5

5

1 porce se 150 g jogurtu

1089

36

6

13

5

Další článek Předchozí článek