Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
120 g vepřové panenky
150 g mraženého listového špenátu (může být také čerstvý)
20 g cibule
180 g syrových brambor
8 ml oleje
sůl, pepř, česnek, bylinky
Postup:
Vepřovou panenku omyjeme, případně očistíme od blan, nasolíme a napepříme. Na pánvi na troše oleje ji na mírném stupni restujeme pod pokličkou po dobu 15-20 minut. V průběhu restování panenku obracíme, aby se maso opeklo ze všech stran. Kdo dává přednost propečenějšímu masu, restuje o pár minut déle. Oloupeme si brambory, pokrájíme je na kostky a dáme vařit do osolené vody. V kastrůlku si na oleji zlehka opečeme cibuli pokrájenou najemno a poté přidáme špenát. Osolíme ho a chvíli dusíme pod poklicí. Na závěr dušení přidáme prolisovaný česnek. Servírujeme špenát, na něj položíme rozkrájenou panenku a k tomu brambory smíchané s bylinkami (petrželka, pažitka,… jak má kdo rád).
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1749 |
31 |
15 |
33 |
9 |