Další článek Předchozí článek

Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

120 g vepřové panenky
150 g mraženého listového špenátu (může být také čerstvý)
20 g cibule
180 g syrových brambor
8 ml oleje
sůl, pepř, česnek, bylinky

Postup:

Vepřovou panenku omyjeme, případně očistíme od blan, nasolíme a napepříme. Na pánvi na troše oleje ji na mírném stupni restujeme pod pokličkou po dobu 15-20 minut. V průběhu restování panenku obracíme, aby se maso opeklo ze všech stran. Kdo dává přednost propečenějšímu masu, restuje o pár minut déle. Oloupeme si brambory, pokrájíme je na kostky a dáme vařit do osolené vody. V kastrůlku si na oleji zlehka opečeme cibuli pokrájenou najemno a poté přidáme špenát. Osolíme ho a chvíli dusíme pod poklicí. Na závěr dušení přidáme prolisovaný česnek. Servírujeme špenát, na něj položíme rozkrájenou panenku a k tomu brambory smíchané s bylinkami (petrželka, pažitka,… jak má kdo rád).

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1749

31

15

33

9

Další článek Předchozí článek