Aktuality

Stévie: sladká rostlinka

Vloženo:
7. 9. 2016

Autor:
redakce

Nejsem odborníkem přes umělá sladidla, ale řízením osudu jsem byl ponouknut, abych se zajímal o stévii. A teprve, až jsem si načetl vše, co je běžně dostupné, tak jsem si uvědomil, jak ošemetné je v současnosti pohnout cokoliv kamkoliv. Ostatně, posuďte sami, co ovlivňuje cestu stévie k běžnému užití.

více

Co je lepší pro naše děti? O metabolickém syndromu.

Vloženo:
7. 9. 2016

Autor:
redakce

Také jste někdy přemýšleli o tom, proč nám (tedy obyčejným lidem), chutná tolik jídlo? Proč tak rádi jíme, proč se kolem jídla točí tolik společenského dění? Proč je to tak, že nasycený člověk je obvykle celkem spokojený, kdežto hladový věčně nespokojený, nervózní, podrážděný? A také Vás někdy napadlo, když jste na váze zaznamenali kila navíc či před zrcadlem odhalili faldy navíc, co nás nutí se stále krmit? Jak by se žilo, kdyby nás nic k jídlu nenutilo. To by byli všichni štíhlí a zdraví. To by jsme se měli.

více

Náš přítel cholesterol

Vloženo:
7. 9. 2016

Autor:
redakce

Dovolte mi parafrázi známého citátu „civilizací obchází strašidlo – strašidlo cholesterolu“. Toto strašidlo skutečně existuje, je reálným nebezpečím pro zdraví. Cholesterol stojí za velkou částí úmrtí na srdeční a cévní nemoci. Tyto jsou nejčastější příčinou smrti nejen v České republice, ale v naprosté většině rozvinutých zemí.

více