Domácí Lučina
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 4. 6. 2021
Suroviny:
500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku)
sůl
Postup:
Jogurt smíchaný se solí přendáme do cedníku, který jsme vyložili plátýnkem či gázou. Překryjeme např. pokličkou a cedník položíme na vyšší misku (pod cedníkem by měl být dostatečný prostor kvůli odkapávající syrovátce). Necháme v lednici 24 hodin odležet.
Do jogurtu můžeme přimíchat i oblíbené čerstvé bylinky, pepř či jiné koření.
Z jednoho jogurtu odkape přibližně 185 ml syrovátky. Získáme asi 300 g lučiny (možné ztráty způsobené při přendáváním jogurtu či hotové lučiny do misek).
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
500 g bílého jogurtu Hollandia |
1395 |
22,5 |
19 |
18,5 |
0 |
185 ml syrovátky |
192 |
8,7 |
0,6 |
1,7 |
0 |
100 g domácí Lučiny |
401 |
4,6 |
6,1 |
5,6 |
0 |
100 g Lučiny čerstvá chuť přírody Savencia Fromage & Dairy |
1280 |
1,8 |
30 |
8,2 |
0 |