Další článek Předchozí článek

Domácí Lučina

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny:

500 g bílého jogurtu Hollandia (3,8 % tuku)
sůl

Postup:

Jogurt smíchaný se solí přendáme do cedníku, který jsme vyložili plátýnkem či gázou. Překryjeme např. pokličkou a cedník položíme na vyšší misku (pod cedníkem by měl být dostatečný prostor kvůli odkapávající syrovátce). Necháme v lednici 24 hodin odležet.

Do jogurtu můžeme přimíchat i oblíbené čerstvé bylinky, pepř či jiné koření.

Z jednoho jogurtu odkape přibližně 185 ml syrovátky. Získáme asi 300 g lučiny (možné ztráty způsobené při přendáváním jogurtu či hotové lučiny do misek).

Tabulka nutričních hodnot:

                    

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

500 g bílého jogurtu Hollandia

1395

22,5

19

18,5

0

185 ml syrovátky

192

8,7

0,6

1,7

0

100 g domácí Lučiny

401

4,6

6,1

5,6

0

100 g Lučiny čerstvá chuť přírody Savencia Fromage & Dairy

1280

1,8

30

8,2

0

Další článek Předchozí článek