Žitné jednohubky se třemi druhy pomazánek
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 7. 12. 2019
Suroviny na porci jednohubek (9 ks):
1 žitný rohlík Globus (60 g)
30 g avokádové pomazánky
30 g kapiové pomazánky
30 g kaparové pomazánky
Suroviny na avokádovou pomazánku (270 g):
170 g avokáda
20 g červené cibule
80 g žervé
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Suroviny na kapiovou pomazánku (180 g):
100 g měkkého tvarohu bez tuku
40 g kapie
15 g sušených rajčat
25 g kyselé okurky
sůl, pepř
Suroviny na kaparovou pomazánku (150 g):
130 g měkkého tvarohu bez tuku
20 g kaparů
sůl, pepř
Postup:
Postup na výrobu všech tří pomazánek je shodný a velmi snadný. Každou pomazánku připravujeme zvlášť v mixéru, v němž všechny suroviny na uvedenou pomazánku rozmixujeme na jemnou pěnu. Žitný rohlík rozkrájíme na kolečka a namažeme pomazánkami.
Na těchto 9 jednohubek bylo použito (a v tabulce také počítáno) od každé pomazánky 30 g. Doporučuji ovšem avokádovou pomazánkou „šetřit“ a kvůli vyššímu (ale kvalitnímu!) množství tuku mazat jednohubky jen lehce. Naopak zbylými dvěma pomazánkami netřeba šetřit díky tvarohovému základu a minimálnímu množství tuku.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
100 g avokádové pomazánky |
876 |
5,6 |
19,6 |
4,4 |
3,3 |
100 g kapiové pomazánky |
324 |
7 |
2,4 |
7,6 |
1 |
100 g kaparové pomazánky |
301 |
4,6 |
0,3 |
12,3 |
0,8 |
1 porce (tj. 9 jednohubek) |
998 |
25,2 |
8,7 |
14,3 |
3,5 |