Tuňáková pomazánka
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 21. 3. 2018
Suroviny na 1 porci:
40 g tuňáka ve vlastní šťávě
50 g nízkotučného tvarohu
30 g polotučného bílého jogurtu
20 g kyselé okurky
10 g cibule
sůl, pepř
40 g pšenično-žitného chleba
50 g rajčat
50 g okurky
Postup:
V misce smícháme tvaroh s jogurtem, přidáme tuňáka a najemno pokrájenou okurku a cibuli. Osolíme, opepříme a promícháme. Servírujeme s opečeným či čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou.
Tento recept se skvěle hodí jako svačina či lehká večeře s minimem tuku, zato bohatá na proteiny.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce pomazánky (150 g) |
508 |
9 |
2 |
15 |
0,46 |
1 porce pomazánky s chlebem a oblohou |
969 |
29 |
3 |
19 |
4 |