Další článek

Zapečené mašličky s pórkem

Autor:
Miroslava Hylenová, DiS.

Pracoviště:

Vloženo: 14. 9. 2016


Suroviny na 2 porce:

120 g těstovin farfalle (mašličky), příp. i jiných těstovin
200 g pórku
3 stroužky česneku
1 větší cibule
vejce
100 ml mléka
1 červená paprika
1 lžíce oleje
sůl

Postup:
 

Těstoviny uvaříme na skus. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek nadrobno a vše orestujeme na oleji. Smícháme s těstovinami, dáme do zapékací nádoby a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zapečeme v troubě. Podáváme s červenou paprikou pokrájenou na proužky.


Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1778

62

13,5

18

Tento recept mám osobně vyzkoušený a je snadný a chutný.

Tip: Místo pórku můžeme použít jinou zeleninu, např. brokolici, fazolky. Oboje předem mírně povařte.

Další článek