Další článek Předchozí článek

Celerová polévka s uzenou paprikou

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 15. 8. 2019


Suroviny na 4 porce:

1/2 celeru (250g)
olej řepkový 10 ml

1 menší cibule

sůl, pepř, uzená paprika

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno. Celer nakrájíme na kostičky. Krátce osmažíme cibuli a poté přidáme kostky celeru. Opečeme do zlatova, zasypeme asi 2 lžičkami uzené papriky a zalijeme přiměřeným množstvím vody (můžeme použít i vývar).

Vaříme, dokud celer nezměkne. Poté rozmixujeme do hladka a dochutíme. Dozdobíme pórkem.

TIP! Když je celer uvařený, můžeme ho z vývaru vyjmout děrovanou naběračkou a vývar uložit stranou. Celer nejprve rozmixujeme a až poté ho ředíme vývarem z celeru do požadované krémové konzistence. Omezíme tak riziko, že polévka bude příliš řídká, a vyhneme se potřebě ji zahustit.

Tabulka nutričních hodnot:

               

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

223

6,8

2,7

2,7

Další článek Předchozí článek