Celerová polévka s uzenou paprikou
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 15. 8. 2019
Suroviny na 4 porce:
1/2 celeru (250g)
olej řepkový 10 ml
1 menší cibule
sůl, pepř, uzená paprika
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno. Celer nakrájíme na kostičky. Krátce osmažíme cibuli a poté přidáme kostky celeru. Opečeme do zlatova, zasypeme asi 2 lžičkami uzené papriky a zalijeme přiměřeným množstvím vody (můžeme použít i vývar).
Vaříme, dokud celer nezměkne. Poté rozmixujeme do hladka a dochutíme. Dozdobíme pórkem.
TIP! Když je celer uvařený, můžeme ho z vývaru vyjmout děrovanou naběračkou a vývar uložit stranou. Celer nejprve rozmixujeme a až poté ho ředíme vývarem z celeru do požadované krémové konzistence. Omezíme tak riziko, že polévka bude příliš řídká, a vyhneme se potřebě ji zahustit.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
223 |
6,8 |
2,7 |
2,7 |