Předchozí článek

Krůtí polévka „eintopf“

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 7. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

90 g krůtích prsou
25 g mrkve
25 g petržele
40 g růžičkové kapusty
25 g brokolice
25 g květáku
30 g žampionů
10 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř

Postup:

Krůtí maso očistíme a pokrájíme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a maso, které jsme osolili a opepřili, opečeme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, žampiony na plátky. Vše přidáme k masu a restujeme. Po chvíli restování zalijeme horkou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

868

11

6

26

6

Předchozí článek