Krůtí polévka „eintopf“
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 7. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
90 g krůtích prsou
25 g mrkve
25 g petržele
40 g růžičkové kapusty
25 g brokolice
25 g květáku
30 g žampionů
10 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř
Postup:
Krůtí maso očistíme a pokrájíme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a maso, které jsme osolili a opepřili, opečeme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, žampiony na plátky. Vše přidáme k masu a restujeme. Po chvíli restování zalijeme horkou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
868 |
11 |
6 |
26 |
6 |